torsdag 1 februari 2024

Mera sockor!

Trädgårdsarbetet har inte kommit igång, då blir det tid över att sticka. Det är extra mysigt att sitta inne med en stickning när det är kallt och blåsigt ute. Det har varit riktigt blåsigt det senaste dygnet. 
Det andra paret sockor från Jonna Kalliomäkis bok "Ihan musta", heter Sadekukat ( regnblommor) 
I hennes mönster är det ofta svarta och vita ränder, i den nya boken är det helt andra modeller, men mycket i svart och vitt. Den här modellen känner man igen som hennes, på grund av ränderna. 
Garnet är Novitas 7 bröder. 

Det här är ett par till mig själv, en vanlig bas socka, med ett enkelt mönster. Några rutor i en avvikande färg. Mörkgrå och lingongröt från Novita 7 bröder. 

Stickar inte så ofta vantar, men nu blev det ett par. Mönsterstickningen såg jag på ett par sockor och överförde det till vantarna. En vacker mörk plommon färg med ljuslila och vitt i mönstret.  Novita 7 bröder. 

Garnet, Novitas Runo fick jag 2 nystan av, det ena nystanet blev benvärmare till dottern, och av det andra nystanet blev det ett par sockor, som kan användas tillsammans eller skilt för sig.  Garnet är mjukt och riktigt skönt, skiftar i rosa och lila. 


I natt och idag har det varit riktigt blåsigt. 

Ha det bra!   Marika

2 kommentarer:

  1. Strumporna är superfina... Jag gillar speciellt mönsterkombinationen och den gröna är så fin, precis som de svarta och vita. I allmänhet är handstickade strumpor väldigt bekväma. Idag regnar det igen, rätt väder för att pyssla och laga mat inomhus.
    Många hälsningar till dig kära Marika von
    Viola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Viola!
      Tusen tack, det blev en ny modell från min nya bok. Har fastnat för denna designer, hon har så många fina modeller. Vi har fått mera snö de senaste dagarna men igår var det mildväder och idag verkar det vara ändå varmare. Skall åka till stallet med dottern och hjälpa till, det är skönt och avkopplande, och så sitter jag i ridhuset och tittar på när hon rider.
      Ha det gott /Många varma hälsningar från Marika

      Radera